T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı

• AKSARAY İL MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Burosu
    • İrt: 0382 213 32 30 - 213 62 91

Ayet
Allah Teâlâ Kuran-ı Kerim'de şöyle buyuruyor:

“K
itaptan sana vahyedilenleri oku, namazı özenle kıl. Kuşkusuz namaz hayâsızlıktan ve kötülükten men eder..”

(Ankebût, 29/45)
Hadis
Resulullah (s.a.v) bir hadisi şerifinde şöyle buyurdu:

“Mü'min (kolayca) kaynaşılan kişidir.(insanlarla) kaynaşamayan ve kendisiyle kaynaşılmayan kimsede hayır yoktur.”

(Ahmed b. Hanbel, Müsned,2,400)

Hoca hanımlar, okuma yazma bilmeyen bayanlar için seferber oldular ve halk eğitim bünyesinde açılan öğreticilik kursuna katıldılar.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyasına Aksaraylı bayan kuran kursu öğreticileri destek amacıyla halk eğitimle ortak bir kurs açtı. Okuma yazma öğretici yetki belgesi olmayan hoca hanımlara yönelik açılan kursta 22 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Sertifikalar İl Müftüsü İlhan Aydın, Personel Şube Bahtiyar Şahin tarafından okuma yazma kampanyasına katılan Hoca hanımlara takdim edildi.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   4555 kez okundu

Aksaray Namaz Vakti
Özlü Söz

"Din, iman ve Ahlak fikri insanlarla beraber doğmuştur. Bunu söndürmeye çalışmak demek, dinin kaynağını, insanın mahiyetini bilmemek demektir"